עוגה בחושה בשני צבעים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  5  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
100 גרם מרגרינה בלי מלח, מרוככת
½1 כוסות סוכר
3 ביצים
3 כוסות קמח תופח מאליו (350 גרם)
1 שקית סוכר וניל
1 גביע אשל
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות חלב
תבנית טבעת או "סיר פלא" גבוה
מרגרינה לשימון התבנית 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה המצליחה תמיד.
חסרונה - היא נגמרת מהר מדי.

* מחממים תנור לחום בינוני (180צ. , 350 פ.)
* מערבלים את שני סוגי המרגרינה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר והביצים ומערבלים לתערובת קלילה וחלקה.
* מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה, לסירוגין, את הקמח, סוכר הווניל והאשל.
* משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה מחצית מהבלילה. מערבבים יחד את אבקת הקקאו והחלב, מוסיפים למחצית הבלילה הנותרת ומערבבים היטב. יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה שבתבנית.
* אופים כ-60 דקות ומניחים להצטנן.
הערה:
אחרי שיוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה, אפשר לערבב קלות בכף, כדי לשוות לעוגה מראה של שיש.

אם העוגה רטובה מדי לאחר האפייה, היא כנראה לא נאפתה מספיק, או שחום התנור היה גבוה מדי. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/04/2005.


כניסה לאתר המתכונים