עוגת שוקולד צ´יפס עם גבינה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לתערובת הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5% או 9%
4 ביצים
50 גרם חמאה רכה
10 כפות קמח מנופה
4 כפות סוכר
קליפת לימון/תפוז מגוררת
2 כפות שוקולד צ´יפס

לתערובת השוקולד:
250 גרם שוקולד צ´יפס
50 גרם חמאה רכה
2 כפות סוכר
2 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס קמח מנופה
קורט אבקת סודה לשתיה
½ כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
1 כף ליקר/קוניאק
2 כפות אגוזים/שקדים קצוצים

לקישוט:
אבקת סוכר 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

משמנים תבנית מלבנית ומפזרים עליה כ-2 כפות פירורי לחם.

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת הגבינה (בלי השוקולד צ´יפס) ומשטחים על התבנית. מפזרים על הגבינה את השוקולד צ´יפס ודוחפים אותם קלות בעזרת כף לתוך התערובת.

ממיסים את השוקולד צ´יפס במיקרו כדקה ומערבבים היטב.
מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצים וחלב,
שוקולד מומס ויתר החומרים ובוחשים לתערובת אחידה.

יוצקים את תערובת השוקולד על שכבת הגבינה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-40 דקות. מצננים וחותכים לריבועים.

מקשטים באבקת סוכר.

שומרים במקרר. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 22/04/2005.


כניסה לאתר המתכונים