עוגיות עגולות - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  35 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 חבילות מרגרינה רכה
¾1 כוסות מי סודה
2 כפות שומשום
3 חבילות אבקת אפייה
קמצוץ מלח
4 כפות סוכר
¼ כוס שמן
¼1-½1 ק"ג קמח 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

מערבבים את המרגרינה, מי הסודה, השומשום, אבקת האפייה, מלח, סוכר
ושמן הייטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד שנוצר בצק רך ולא דביק. מרדדים את
הבצק וקורצים אצבעות עגולות בעובי אצבע. מדביקים קצה על קצה ומניחים בתבנית
משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופים כ15- דקות, עד
שהעוגיות מזהיבות. מכניסים לקופסא אטומה.

1. שמים בכל צלחת "סירת" אננס. שמים עליה קוביות אננס וגרגרי
מוכנה, זולפים עליה כמה טיפות של רום. אם מכינים גלידה ביתית מפחיתים את
כמות הסוכר כמה שאפשר.
2. זולפים את קצפת הרימונים מעל לגלידה ולפירות ומגישים.

רסק העגבניות. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מבשלים, ללא כיסוי, על אש
3. קורצים 20 עיגולים בקוטר של כ12- ס"מ מבצק הפילו. מניחים עיגול על
תבנית אפייה, מברישים בחמאה רכה ומניחים עיגול נוסף. מסדרים כך ארבע ערימות
של חמישה עיגולי בצק כל אחת. את השיכבה העליונה לא מברישים בחמאה. שמים את
תבנית האפייה במקרר.
4. ממיסים את שארית החמאה ומורחים בנדיבות על עיגולי העגבניות והפלפלים.
5. אופים את עיגולי הבצק בתנור בחום גבוה (200 מעלות) 10 דקות, עד
שהם מזהיבים. מחממים מעט את רוטב העגבניות ומוסיפים לו את הריחן הטבעי.
מורחים את הרוטב על מאפה בצק הפילו בשכבה אחידה. מסדרים את עיגולי העגבניות
והפלפלים במעגלים בחפיפה מעל הרוטב, מברישים שוב בחמאה המומסת ואופים עוד כ-
8 דקות. מתבלים במלח ופלפל, בוזקים טימין ומעט שמן זית ומגישים חם. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 02/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים