עוגת גבינה אפויה קלאסית - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבסיס:
קלתית בצק פריך בקוטר 26 ס"מ

למלית:
750 גרם גבינה כחושה (או % 5)
200 גרם סוכר
50 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
קמצוץ מלח
גרידה מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל חלב
5 ביצים מופרדות

תבנית בקוטר 26 ס"מ 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מכינים את המלית: בקערה מערבבים בעזרת מטרפה ידנית: גבינה, 50 גרם סוכר, קמח, קורנפלור, מלח, גרידת לימון, תמצית וניל וחלב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. במיקסר מקציפים חלבונים עם 150 גרם סוכר, עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה או יבש.
3. עוטפים את תערובת הגבינה עם הקצף, עד שמתקבלת תערובת בעלת מירקם אחיד.
4. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור, משאירים את דלתו פתוחה ומעבירים ל-170 מעלות. בעזרת סכין משחררים את העוגה מדפנות התבנית.
5. מחזירים את העוגה לתנור, רק כשהטמפרטורה בו מגיעה ל-170 מעלות, ואופים עוד 30 דקות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים