עוגיות חמאה ואגוזי לוז - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
300 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
1 ביצה
½4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
½1 כוסות אגוזי לוז קלויים וטחונים
אבקת סוכר לקישוט 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

* במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נבלעת בתערובת.
* בקערית מנפים קמח ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת החמאה יחד עם האגוזים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק. אם הבצק דביק אפשר להוסיף מעט קמח.
* יוצרים מהבצק כדור ומשטחים לעיגול. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* מרדדים את עיגול הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עוגיות בעזרת כוס בקוטר הרצוי. מניחים את העוגיות באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 15-10 דקות (תלוי בגודל העוגיות). מצננים כמה דקות ומפזרים על העוגיות אבקת סוכר בעודן חמימות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 15/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים