עוגת אננס עם הל - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  15  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
מצרכים
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
1/4כפית ציפורן
10 חצאים של עיגולי אננס פרוס (מקופסת אננס משומר במיץ טבעי או מאננס טרי מקולף שליבתו הוסרה)

לבלילה:
50 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
קורט מלח
1 ביצה
3/4 כוס "רוויון" או חלב מלא
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה

 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מורחים את התחתית של תבנית אפייה עגולה (לא מתפרקת) בחמאה רכה מאוד. מורחים מעט גם על דפנות התבנית. מפזרים על פני החמאה שבתבנית את הסוכר החום. מפזרים על הסוכר קינמון, הל וציפורן. מסדרים על הסוכר המתובל את האננס.

2. מכינים את הבלילה: מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר והמלח ומקציפים לקרם בהיר. מוסיפים את הביצה ואחריה את ה"רוויון", וממשיכים לערבל עוד קצת (התערובת "תיפרד" מעט, וזה בסדר). מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שנוצרת בלילה אחידה.

3. יוצקים את הבלילה על האננס שבתבנית. אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

4. מניחים לעוגה להתקרר מעט. שמים מעל התבנית מגש מעט גדול יותר ממנה והופכים את העוגה עליו. מגישים עם מעט קצפת טרייה בצד.

 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י guymado בתאריך 16/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים