טורטה קפוצ´ינה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  16  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
חומרים לעוגה
6 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים
2/3 כוס סוכר
200 גר´ שוקולד מריר, שבור לקוביות
2 כפות ברנדי
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
לקרם
100 גר´ שוקולד מריר, מגורר גס
50 גר´ חמאה, רכה
2 כפיות אבקת קפה נמס
3 ביצים, מופרדות לחלבונים ולחלמונים
3 כפות סוכר
לעיטור
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
1½ כפיות אבקת קפה נמס (אפשר פחות – עדיף לטעום)
(תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת)
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. להכנת העוגה: מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ-8 דקות לקציפה תפוחה ובהירה. ממיסים את השוקולד + הנס קפה על אמבט אדים (ניתן גם במיקרוגל) מוסיפים לקציפת החלמונים ומוסיפים את הברנדי ומקציפים דקה.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה,
ומקפלים לתערובת השוקולד.
3. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ למרכזה יוצא יבש. מעבירים סכין בין דופן התבנית לעוגה (לאחר כמה דקות העוגה תצנח-זה בסדר) ומכניסים למקפיא לשעה לפחות.
4. להכנת הקרם: שמים בסיר קטן את השוקולד, החמאה ואבקת הקפה, וממיסים על אמבט אדים (ניתן גם במקרוגל) , מוסיפים את החלמונים, ומערבבים היטב.
5. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה, ומקפלים אל תערובת השוקולד. ממלאים בקרם השוקולד את השקע שנוצר בעוגה. משהים במקפיא כ-6 שעות.
לעיטור
מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והנס קפה, ושופכים על העוגה (רק כשהעוגה קרה)
ניתן לקשט בכל צורה שעולה על דעתכם.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י ESTI בתאריך 17/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים