שטרודל תפוחים מתוחכם - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  3  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
3 גלילות
800 גרם בצק עלים מוכן
לקרם:
25 גרם סוכר
25 גרם עמילן תירס
2 כפות חלב
2 כפיות תמצית שנף
1 חלמון
¼ ליטר חלב

למלית:
1 עוגת תופין מוארכת, באורך כ-30ס"מ, קנויה או אפויה בבית.
6 תפוחים חמצמצים (מסוג "גרני סמית")
3 כפות סוכר
2 כפות קינמון טחון
1 ביצה טרופה (לציפוי)

לזרייה:
½ כוס אבקת סוכר 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

תפוחים, קרם ובצק בשילוב נהדר.
1. מחממים תנור לחום בינוני (180צ. 350פ.)
2. להכנת הקרם, מבשלים את החלב, והסוכר על להבה בינונית. בקערית נפרדת טורפים את עמילן התירס, החלמון ו-2 כפות חלב לבלילה, ומוסיפים אל הסיר. בוחשים שניות אחדות עד שהקרם יסמיך, מסירים מהלהבה, מוסיפים את הווניל, ובוחשים, כדי למנוע היווצרות קרום.
3. מרדדים מחצית מבצק העלים לשלוש רצועות, ברוחב 10 ס"מ ובאורך 30-32 ס"מ כל אחת.
4. חותכים את עוגת התופין לשלוש רצועות ברוחב 7 ס"מ. מורחים על כל רצועת בצק עלים 2-3 כפות מהקרם, ומניחים עליה רצועה של עוגת תופין. מורחים על רצועת התופין 2 כפות נוספות מהקרם.
5. קולפים את התפוחים, ופורסים לפרוסות. עורכים שליש מהפרוסות בצפיפות ובחפיפה קלה, על רצועת התופין המרוחה בקרם.
6. זורים את הסוכר והקינמון על התפוחים.
7. על משטח עבודה מקומח היטב, מרדדים את המחצית השנייה של בצק העלים, 3 רצועות ברוחב של 14 ס"מ. ובאורך של 30-32 ס"מ. מקפלים כל רצועה לאורכה. חותכים (או גוזרים במספריים) חתכים אלכסוניים בצד הקפל של הבצק, עד לאמצע הרצועה, במרווחים של 1 ס"מ בין חתך לחתך.
8. פותחים את רצועת הבצק החתוכה ומניחים אותה על התפוחים. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ומהדקים היטב אל שכבת בצק העלים התחתונה. מכינים כך את 2 הגלילות הנותרות. מסדרים את הגלילות בתבנית אפייה.
9. מורחים את הגלילות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות. זורים אבקת סוכר ומגישים חם.

* אופים את העוגות במדף התחתון של התנור.
* אפשר להקפיא את הגלילות האפויות.
* אין צורך לשמן את תבנית האפייה.
* יש לוודא שתחתית העוגה נאפתה היטב.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 17/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים