עוגת שזיפים ופירורים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  145 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
20 גרם שמרים טריים
3 כפות קמח שטוחות
½2 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה מנוקזת מנוזלים לילה קודם
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
¼ כוס מים פושרים
½ כוס סוכר
½ כוס ריוויון חמים
¼ כוס שמן צמחי
¼ כפית מלח
קליפה מגוררת מ 1 לימון

לציפוי:
2 כוסות (כ-250 גרם) שזיפים טריים, מגולענים ופרוסים
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס קמח
¼ כוס סוכר
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית קינמון

כלים:
תבנית קפיצית בקוטר של 24 ס"מ, משומנת 
1. בקערה קטנה שמים את המים עם השמרים וכפית מהסוכר, ומערבבים. משהים כ 10 דקות להתססה.

2. בקערת מערבל שמים את הריוויון, 1/4 כוס סוכר, השמן, הביצה, המלח וקליפת הלימון. מוסיפים את תערובת השמרים ו 1 כוס קמח. מקציפים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה, במשך כ 3 דקות. מוסיפים את הקמח שנותר, ומערבלים לתערובת אחידה. הבצק יהיה דביק וכבד.

3. מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים בצורה אחידה בעזרת אצבעות מקומחות. מכסים ביריעת ניילון ומניחים במקום חמים במשך כ-30 דקות עד שהתערובת תופחת מעט.

4. בקערה בינונית מערבבים את השמנת החמוצה, ¼ כוס הסוכר שנותרה, 3 כפות הקמח והווניל. מקציפים בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת חלקה.

מכינים את הציפוי:
במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר
והתבלינים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועת "הפסק-הפעל", עד לקבלת תערובת של פירורים עבים.

מרכיבים את העוגה:
כ-20 דקות לפני האפייה, מחממים את התנור לחום גבוה (±180 מעלות צלזיוס). יוצקים את תערובת השמנת בשכבה אחידה מעל לבצק שבתבנית. מפזרים את פרוסות השזיפים מעל לשכבת השמנת. מפזרים את תערובת הפירורים מעל לשזיפים.
אופים 60-50 דקות או יותר, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם פנימה, הוא יוצא נקי. מצננים את העוגה בתבנית על רשת כ 15 דקות.

*אופן ההגשה: פורסים, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 28/07/2005.


כניסה לאתר המתכונים