עוגת גבינה חגיגית - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 גביעי גבינה % 5 שומן (500 גרם)
1 גביע גבינה % 1/2 שומן (250 גרם)
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר + 2 כפות סוכר
1 גביע יוגורט % 1/2 1 שומן 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
2. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר, היוגורט והגבינות. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ומערבבים היטב. מקפלים בעדינות יחד את שתי התערובות.
4. יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת בתרסיס שמן ואופים עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן עם דלת פתוחה מעט.
5. מגישים אחרי שהעוגה התקררה היטב במקרר מספר שעות.

לעוגה חגיגית יותר:
אופים בתבנית עגולה קפיצית לפי אותן הוראות ומצפים בקרם מוקצף שעשוי מ:
1 מיכל שמנת להקצפה
1/2 כוס חלב % 1 שמן
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 31/07/2005.


כניסה לאתר המתכונים