פשטידת כרובית - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  70 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
כרובית בינונית מבושלת
2 גזרים בינוניים מבושלים ומגוררים גס
כף חמאה מרוככת
3 ביצים מופרדות
כוס פירורי לחם
1/3-1/2 כוס חלב
2 כפות שמנת חמוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
גבינה צהובה מגוררת
חתיכות חמאה קרה קטנות
פירורי לחם לפיזור 
מועכים את הכרובית, מוסיפים את הגזר ומערבבים. מערבבים בקערית את המחאה עם החלמונים וקצת מלח, ומסיפים לכרובית. משרים את פירורי הלחם ב- 1/3 כוס חלב, מערבבים ובמידה ונוצר גוש יבש , מוסיפים עוד קצת חלב, ומוסיפים לכרובים, ומערבבים היטב. מקציפים מהחלבונים קצף יציב, ומערבבים בעדינות עם תערובת הכרובית.
משמנים תבנית פיירקס, מכסים את התבנית בפירורי לחם נוספים, את הפירורים שנותרו בתבנית לשפוך, שופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את חתיכות החמאה, והגבינה הצהובה, ואופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מע´ כשעה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י iris1811 בתאריך 18/08/2005.


כניסה לאתר המתכונים