ריבת אתרוגים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
חצי ק"ג אתרוגים
חצי ק"ג סוכר
הרבה מים
צנצנת זכוכית מעוקרת 
רוחצים את קליפת האתרוגים היטב מכנימות וחותכים אותם עם הקליפה, לפלחים בעובי 0.75 ס"מ. משרים את החתיכות בכלי עם מים במקרר, למשך שלושה ימים ומחליפים את המים פעמיים ביום. לאחר מכן מרתיחים את האתרוגים במים נקיים, מחליפים את המים ומרתיחים שוב, ומבשלים כשעה ברתיחה עדינה. לאחר שעה, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהריבה מתייצבת. בתום הבישול, יש להכניס את הריבה לצנצנת אטומה.

*איך יודעים אם הריבה מוכנה?
מכינים מראש מס´ צלוחיות קטנות ומקפיאים. כאשר רוצים לבדוק את הריבה, מוציאים צלוחית מהמקפיא, מניחים עליה ריבה, ממתינים מס´ שניות ומגלים את רמת הסמיכות האמיתית. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 16/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים