גלידת ריבת חלב עם פסי פאדג´ שוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לגלידה:
6 חלמונים
1/3 כוס סוכר
½1 כוסות חלב
מיכל שמנת מתוקה
¾ כוס ריבת חלב

לפאדג´:
¾ כוס שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
½ כוס מים
75 גרם שוקולד מריר
3 כפות מים חמים 
מכינים את הגלידה:
* מקציפים את החלמונים והסוכר לקצף בהיר ותפוח. שמים את החלב, השמנת וריבת החלב בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בכף עץ. מיד לאחר הרתיחה מכבים את האש.
* יוצקים בזרם דק תוך כדי ערבוב את תערובת החלב לחלמונים ומחזירים שוב לסיר. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך מעט ומצפה את הכף בשכבה אחידה ולא שקופה.
* מקררים היטב ושמים במכונת הגלידה.

מכינים את הפאדג´:
* מרתיחים את השמנת ומסירים מהאש. מבשלים בסיר נפרד את הסוכר והמים עד לקבלת קרמל בצבע חום עמוק. מסירים מיד מהאש.
* מתרחקים מהסיר ויוצקים בזהירות רבה את השמנת החמה לתוך הקרמל. התערובת מבעבעת ועשויה להתיז, וצריך מאד מאד להיזהר לא לקבל כוויה. כשהבעבוע נרגע שמים על להבה נמוכה ומערבבים דקה או שתיים, עד לקבלת קרם אחיד.
* מסירים מהאש ושוברים פנימה קוביות שוקולד מריר. מערבבים שוב ומצננים מעט.
* כאשר הגלידה מוכנה יוצקים שליש מהכמות לתוך קערה ועליה שליש מכמות הפאדג´. שוב שליש גלידה ועליה שליש פאדג´ ולבסוף את השליש האחרון ועליו את שארית הפאדג´. מערבבים בזהירות לקבלת פסי שוקולד ומקפיאים (לא לערבב הרבה!)
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 27/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים