גלידת שושנים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  700  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
30 גרם ראשי ורדים מיובשים
6 חלמונים
100 גרם סוכר
2-3 טיפות תמצית מי ורדים 
* בסיר מביאים לרתיחה את השמנת והחלב עם ראשי הוורדים. מניחים לתערובת להצטנן מעט, נותנים לוורדים למצות את הארומה והטעם ומסננים.
* מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
* משווים טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב לתערובת החלמונים, מערבבים ומוסיפים את יתרת החלב. מניחים את התערובת מעל ביין מארי וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה: היא צריכה להגיע לטמפרטורה של 85 מעלות או להיות סמיכה מספיק כך שתכסה כף עץ ואם נעביר בה אצבע ייווצר שביל שלא ייסגר.
* מסננים את התערובת ומקררים אותה כמה שיותר מהר (רצוי להכניס לקערה מלאה בקרח). מכסים את הכלי ומעבירים למקרר.
* כאשר התערובת קרה מוסיפים את תמצית הוורדים, מעבירים למכונת גלידה או מקפיאים ופועלים לפי ההוראות להכנת גלידה ללא מכונה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 27/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים