ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לתחתית:
125 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 ביצה
1 כוס + 1 כף קמח
½ כוס קמח תופח

למלית:
½ כוס סוכר חום
¼ כוס סוכר לבן
½ כוס + 1 כף דבש
170 גרם חמאה
3 כפות שמנת מתוקה
300 גרם אגוזי פקאן

תבנית מלבנית בגודל 20X28 ס"מ 
מכינים את התחתית:
1. מערבלים חמאה, סוכר ומלח במיקסר במהירות גבוהה, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצה ומערבבים.
2. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מנפים פנימה את שני סוגי הקמח ומערבבים ידנית בעזרת מרית, רק עד שהתערובת מתחברת לגושים של בצק. יש להיזהר מערבוב יתר.
3. משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה. משטחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב. מניחים במקרר למשך 20 דקות (עד השלב הזה אפשר להכין יום מראש).
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. אופים את התחתית כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. התנור ממשיך לעבוד.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
1. מבשלים את שני סוגי הסוכר עם דבש וחמאה כ-4 דקות על להבה בינונית, עד שהסוכר והחמאה נמסים, התערובת חלקה ובעלת גוון ענברי.
2. מורידים מהאש ומוסיפים שמנת בזהירות. מערבבים ומחזירים לאש לדקה נוספת. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
3. יוצקים מיד את הקרמל על הבצק האפוי ואופים כרבע שעה, עד שהתערובת מבעבעת כולה.
4. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר 20 דקות וחותכים למלבנים. שומרים בקופסה אטומה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 12/03/2005.


כניסה לאתר המתכונים