סופגניות - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  36  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
340 גרם חלב פושר ‭3)‬ אחוז)‭
65 גרם שמרים טריים
200 גרם סוכר
6 חלמונים
קילו קמח לבן (מס´ 1)
12 גרם מלח
קליפה מגורדת משלושה לימונים
זרעים ממקל וניל אחד (או 3 כפיות תמצית וניל)
150 גרם חמאה רכה 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

ממיסים בקערת מיקסר שמרים בחלב וסוכר. מוסיפים חלמונים, קליפת לימון, וניל, קמח ובסוף מלח ומערבבים כדקה בקרס לישה.

תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים את החמאה (בשלוש פעמים) ומערבלים עד שהיא נבלעת כולה ומתקבל בצק חלק (לוקח בערך ארבע עד חמש דקות‭.(‬ מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה במקום חמים.

מחלקים את הבצק לחתיכות של 50 גרם (כ‭36-‬ סופגניות‭.(‬ מכדררים לכדורים, מניחים על תבנית מקומחת ומתפיחים שוב כשעה וחצי במקום חמים.

מטגנים בשמן עמוק וחם כשתי דקות מכל צד. מקררים על נייר סופג ומזריקים לתוך הסופגניות ריבת תות איכותית טחונה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 21/12/2005.


כניסה לאתר המתכונים