קצפת עם תותים ברוטב שמפנייה, גלידת וניל ואגוזים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  2  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
250 מ"ל שמנת מתוקה [38% שומן] - חשוב שהשמנת תיהיה קרה!
כף אבקת סוכר.
20 תותים טריים ונקיים מעלים.
1 כוס שמפנייה.
5 כפות סוכר לבן.
½ מקל וניל חתוך לשני רבעים.
2 כדורי גלידת וניל.
2 כפות אגוזי המלך גרוסים גס.
2 גבעולי נענע לעיטור. 
1. מרתיחים בסיר את השמפנייה ומוסיפים סוכר ורבע מקל וניל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דק´ או עד למרקם סירופ.
2. מקציפים בעזרת מיקסר את השמנת המתוקה, וניל ואבקת הסוכר.
לאחר שמתקבלת קצפת נפוחה ואוורירית מעבירים אותה למקרר עד שלב ההגשה.

בניית המנה:
1. מניחים בשתי צלחות לבנות את התותים במרכז הצלחת ויוצקים בעזרת כף את רוטב השמפנייה.
2. מעבירים לקערת האגוזים שני כדורי גלידה ו´משקשקים´ עד שהכדור מצופה אגוזים.
מניחים את כדור הגלידה המצופה במרכז הצלחת ומעליו כף גדושה של קצפת ונילץ
3. מעטרים הכל עם עלה של נענע. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 02/05/2006.


כניסה לאתר המתכונים