עוגת שוקולד לבן - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  50 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
200 גרם שוקולד לבן
½ כפית תמצית וניל
½ מכל שמנת חמוצה
½ כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים
¼1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לעיטור -
אבקת סוכר 
1. מחממים את התנור לחום בנוני [180 מעלות], משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות.
2. שמים את השוקולד הלבן בקערה קטנה וממיסים במיקרו.
מערבבים ומוסיפים את תמצית הוניל ובוחשים.
מוסיפים את השמנת ובוחשים היטב עד שמתקבל קרם חלק.
3. שמים את השמן והסוכר בקערת המערבל ומערבלים כ-3 דק´.
מוסיפים את הביצים, זו אחר זו ומערבלים הכל כדקה לאחר כל הוספה.
מוסיפים בהדרגה את הקרם שוקולד, את הקמח ואבקת סוכר ומערבלים הכל כ-2 דק´ עד שלא רואים את הקמח.
4. יוצקים את העיסה לתבנית ומפזרים מעל את פיסות השוקולד המריר.
אופים כ-30 דק´, מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים את אבקת הסוכר. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 13/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים