עוגת תפוחים ומרנג וניל - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  150 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½2 כוסות קמח תופח
½ חבילה אינסטינט פודינג וניל
3 כפות סוכר
קליפת לימון מגוררת
200 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
3 חלמונים
מעט מלח
2 כפות חלב
2 כפות ברנדי

למלית:
1 ק"ג תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לפיסות בנוניות
30 גרם חמאה או מרגרינה
½ כוס סוכר
½ כוס קורנפלור
¼ כוס מים
½ כפית תמצית וניח
1 כף מיץ לימון

למרנג:
4 חלבונים
מעט מלח
¼ כוס סוכר
½ חבילה אבקת אינסטינט פודינג וניל 
1. הבצק - שמים את הקמח, אבקת הפודינג, הסוכר והקליפת לימון בקערת המערבל ומערבבים.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים כדקה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
בקערית נפרדת טורפים את החלמונים עם המלח, החלב והברנדי ומוסיפים לתערובת הקמח.
מערבלים כדקה, עד שמתקבל בצק.
מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
2. המלית - שמים את התפוחים והחמאה בסיר, מכסים ומבשלים כ-10 דק´.
מסירים את המכסה ומוסיפים את הסוכר.
שמים את הקורנפלור והמים בקערית ומערבבים לבלילה חלקה ומוסיפים לסיר.
מערבבים קלות ומבשלים כדקה עד שהנוזל מסמיך.
מורידים מהכיריים, מוסיפים את תמצית הוניל ומיץ הלימון, מערבבים ומצננים.
3. מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
4. מוציאים מהמקרר ¾ מכמות הבצק ומשטחים בשכבה אחידה על תחתית התבנית.
5. מרנג הוניל - שמים את החלבונים והמלח בקערת המערבל ומקציפים כ-2 דק´ עד שמתחיל להיווצר קצף.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף כדקה.
אחרי שהתקבל קצף יציב ומבריק, מוסיפים את אבקת הפודינג דרך מסננת ומקפלים בעדינות.
6. מניחים את התפוחים על הבצק שבתבנית ומורחים את המרנג.
מוציאים מהמקרר את שארית הבצק ומגררים אותו דרך פומפיה דקה על המרנג.
אופים כ-45 דק עד שהפרורים מזהיבים.
7. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון, מעבירים למקרר לפחות לשעה לפני ההגשה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 14/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים