נשיקות שוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר 
1. מחממים את התנור לחום 120 מעלות.
2. מרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה.
3. ממלאים סיר גדול במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה מעל להבה גדולה.
4. מנמיכים את הלהבה ומניחים מעל הסיר עם המים הרותחים סיר נוסף, קטן יותר, כך שתחתיהם לא תיגע במים.
5. שמים בסיר העליון את החלבונים ומתחילים להקציף במטרפה עד שנוצר קצף רך.
6. מוסיפים פנימה בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף כ-3 דקות עד שמתקבל קצף יציב.
7. מסירים את הסיר ומניחים על משטח חסין מחום וממשיכים להקציף עוד כמה דקות ושומרים בצד.
8. מניחים בסיר עם המים סיר קטן נוסף ושוברים לתוכו את השוקולד המריר, מערבבים עד שהשוקולד נמס.
9. מוסיפים את השוקולד המומס לקצף תוך כדי ערבוב.
10. בעזרת כף מנטפים כ-20 ´כיפות´ עד נייר האפייה שבתבנית.
11. אופים כשעה או עד שהנשיקות מתייצבות, מצננים ומגישים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 14/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים