טירמיסו בניחוח תפוזים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  4  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  240 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 כוס מיץ תפוזים
5 כפות סוכר
6 כפות ליקר בטעם תפוזים או ברנדי
6 תפוזים
¼ כוס מים
2 מכלים שמנת מתוקה
2 קופסאות גבינת מסקרפונה
20 בישקווטים מוכנים
4 קעריות אישיות עמוקות 
1. מחממים בסיר קטן את המיץ תפוזים עם הכף הסוכר עד לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים 1 כף מהליקר.
2. קולפים את התפוזים, פורסים 5 תפוזים לרוחבם לפרוסות דקות.
חותכים את התפוז ה-6 לקוביות ושמים בסיר.
מוסיפים את המים ו-2 כפות סוכר.
מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דק´ עד לקבלת סירופ סמיך.
מורידים מהכריים, מצננים ומאחסנים במקרר ל-10 דק´ לפחות.
3. שמים בקערת מערבל את השמנת המתוקה, הגבינה, ו-2 כפות סוכר נותרות ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
מסירים את הקערה מהמערבל ומוסיפים פנימה את קוביות התפוז עם הסירפו ואת יתרת הליקר.
4. מרפדים את קעריות ההגשה בניילון נצמד.
מרפדים את בסיס ושולי הקעריות בפרוסות התפוזים.
מניחים מעל לתפוזים מחצית מכמות הקצפת ומשטחים את פני הקצפת למרית.
5. טובלים את העוגיות במיץ התפוזים הרתוח ומסדרים מחצית מהם בשכבה מעל לקצפת.
מניחים מעל את שארית הקצפת ומכסים בשארית העוגיות הטבולות.
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
6. ההגשה - מסירים את הניילון הנצמד העליון והופכים על צלחת הגשה.
מסירים את הניילון הנצמד משכבת התפוזים ומגישים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 20/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים