טארט תפוחים בקרמל ודבש - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 חבילה בצק עלים מרודד עם קמח מלא מופשר עפ"י הוראות האריזה
½1 קמח תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לשמיניות לאורכם
1 כוס סוכר חום
1 כף חמאה
2 כפות דבש
50 גר´ אגוזי המלך קצוצים וקלויים
50 גרם שקדים קלופים, פרוסים וקלויים 
|הדדגש|1. מחממים תנור לחום גבוה [210], מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. מחממים במחבת גדולה את הסוכר עד שהוא נמס ומתחיל להזהיב.
מוסיפים את החמאה, אגוזי המלך, השקדים והדבש.
מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-10 דק´ תוך כדי ערבוב קל, עד שהתפוחים מתרככים מעט - מצננים.
3. פורשים את הבצק על משטח עבודה.
בעזרת קערית בקוטר 10 סמ´ קורצים 12 עיגולים.
מניחים את עיגולי הבצק בתבנית האפייה.
מסדרים את תערובת התפוחים, האגוזים והשקדים בעיגול על פני הבצק.
משאירים שוליים ברוחב 1 סמ´.
יוצקים מעל כל עיגול כפית מהרוטב שנשאר בקערה.
4. אופים כ-15 דק´ עד להזהבה ומגישים חם. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 20/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים