תאנים אפויות עם מנגו וקצפת - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  4  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  20 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
12 תאנים בשלות וקלופות
6 יח´ מנגו בשלים וקלופים
¾ כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
מיכל קצפת אחד
2 כפות אבקת סוכר
1 כף ליקר תפוזים
קורט קינמון
קורט הל טחון 
1. מחממים את התנור ל- 220 מעלות.

2. חורצים בעזרת סכין את ראש התאנה.

3. מניחים את התאנים בכלי עמיד לחום, על גבי נייר אפייה.

4. מוזגים את מיץ הלימון על התאנים.

5. מפזרים את הסוכר מעל ואופים כרבע שעה.

6. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר ואחר כך למקרר.

7. טוחנים את המנגו במעבד מזון ומוסיפים כף ליקר תפוז, קורט קינמון וקורט הל.

8. מקציפים את הקצפת עם אבקת הסוכר לקצף יציב.



*להגשה:
מוזגים כף גדושה של מחית מנגו לצלחת או כלי הגשה אישי, מסדרים 3 תאנים בצלחת ומעליהן כף גדושה של קצפת. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 17/08/2006.


כניסה לאתר המתכונים