פאג" שוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  35  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  לא צויין.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:

פונדנט שוקולד חמה.
זמן הכנה: 45 דקות.
זמן אפיה: 15 דקות.
מספר מנות: 35 יח" של 160 גרם כ"א.

יש לחמם את התנור מראש 180 מעלות.
חומרים:
1 קג" שוקולד מריר פתיתים בלגי .
1 קג" חמאה צהובה.
1 קג" סוכר ( 5 כוסות).
20 ביצים מס"2 .
ועוד 20 חלמוני ביצים .
430 גרם קמח תופח /או קמח רגיל בתוספת 1 כפית אבקת אפיה.
1/4 1- כפית מלח דק.
2 דפיי נייר אפיה.
35 נייר טורטלים בגובה 7 סמ".
5 כפות ליקר קפה.
----------------------------------

למילוי יש להכין מראש .
250 גרם שוקולד לבן.
50 מ"ל שמנת השף הלבן 32% שומן.
כף ליקר ווניל.
------------------------
 

מתחילים קודם את המילוי .
את כל החומרים שקולד לבן ,שמנת ,והווניל להכניס לקערה פלסטיק
למיקרו ל-1 דקה ,לערבב היטב למירקם חלק ולפזר על נייר פרגמנט
לקפל ל-2 לשטח לעובי של 5 ממ" ולהכניס לקירור.

אופן ההכנה של הפונדנט.
את השוקולד, והחמאה ממיסים אפשר במיקרו/ או בקערית כפולה שמיתחתו מים על הגז
ולערבב היטב לקבלת מירקם חלק.
מעבירים למיקסר ומוסיפים את הסוכר,ליקר הקפה ומלח.
מוסיפים תוך כדי עירבוב את הביצים אחד אחד .
מוסיפים גם את החלמונים בהדרגה ונותנים למיקסר לעבוד כ-10 דקות נוספות.
מוסיפים את הקמח במהירות איטית.
מוציאים את השוקולד שהיכנו מהמקרר חותחים לקוביות ומניחים במרכז הטורטלים.
יוצקים פנימה את התערובת בגובה 1 סמ" פחות מגובה הטורטל
מסדרים על מגש עם נייר אפיה במרווחים של 2 אצבעות
ואופים בתנור שחומם מראש ,
כעבור 14 דקות יש לכבות את התנור ולאחר דקה 1 להוציא ,
כעבור שעה אפשר להגיש
מסירים את הטורטל בזהירות מניחים במרכז הצלחת ומגישים עם גלידה וקצפת ומקשטים בפרי שאוהבים.

 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י חיים שף בתאריך 18/09/2008 18:42:34.


כניסה לאתר המתכונים