עוגות לוז אישיות עם אגסים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  40 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
120 גרם (1 כוס + כף) אגוזי לוז קלופים וקלויים
1 כף קורנפלור
200 גרם חמאה
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
1/2 כפית מלח
3 ביצים
280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
30 גרם (2 כפות) אבקת נוגט
250 גרם גבינת שמנת טבעית

-לאגסים:
5 אגסים
360 מ”ל (½1 כוסות) יין מוסקט לבן
85 גרם (1/4 כוס) דבש
1/2 מקל קינמון
60 גרם (5 כפות) סוכר

-להגשה:
אבקת סוכר
אגוזי לוז קצוצים 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות אישיות.
- מכינים את העוגות: טוחנים אגוזים עם קורנפלור במעבד מזון לשבבים עדינים. הקורנפלור ימנע מהשומן (שמשתחרר מהאגוזים) ליצור מרקם משחתי.
- מערבלים חמאה, מלח וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אוורירי ובהיר. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, עד שהן נבלעות בתערובת.
- מערבבים אגוזים עם קמח, אבקת נוגט ואבקת אפייה בקערה נפרדת.
- מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים מעט מתערובת הקמח, עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים מעט גבינה ומערבלים עד שנבלעת בתערובת. חוזרים על ההוספה של הקמח והגבינה לסירוגין. התוספת האחרונה צריכה להיות חומרים יבשים, כדי שהתערובת תיקשר באופן סופי.
- יוצקים את התערובת לתבניות עד גובה שלושה רבעים. אופים 25 דקות, עד שפני המאפה זהובים וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
- מכינים את האגסים: מקלפים, חוצים ומוציאים את הליבה של האגסים. מבשלים בסיר עם שאר החומרים במשך כ-10 דקות. מוציאים את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את נוזל הבישול, עד שמצטמצם לכמות של חצי כוס רוטב.
- מרכיבים ומגישים: מפזרים על העוגות אבקת סוכר, מניחים חצי אגס על כל עוגה, יוצקים מעל כף-שתיים מהרוטב, מפזרים אגוזים מסביב ומגישים.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י יוני אהרוני בתאריך 06/08/2009 21:11:01.


כניסה לאתר המתכונים