עוגת שוקולד פירורים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  50 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לעוגה:

1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
1/2 1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
70 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס חלב
1 ביצה גדולה
1 חבילה של שוקולד מריר

לפרורים:
60 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/2 כוס אגוזים טחונים
 
1. להמיס שוקולד .
2. לערבב יחד קמח, סוכר, מלח וא.אפייה.
בקערה נפרדת לטרוף יחד חמאה מומסת, ביצה וחלב.
לאחד יחד את שתי התערובות – היבשה והלחה רק עד לאיחוד מלא (לא לערבב יתר על המידה).
3. להעביר את הבצק לתוך התבנית (אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק כי רציתי עוגה יחסית גבוה ). מרקם הבצק אמור להיות כמו בצק למאפינס או לעוגות בחושות . מעל הבצק לצקת את השוקולד המומס (ורצוי מקורר מעט) ובעזרת סכין/כף/מזלג לעשות מערבולת קלה (כמו לעוגת שיש בערך).
4. להכין פרורים: בתוך קערה גדולה לערבב את הקמח, סוכר ואגוזים. לשפוך את החמאה המומסת ולערבב מעט בעזרת כף. לאחר איחוד של כל המרכיבים להניח את הכף ולהמשיך לערבב עם הידיים עד שנוצרים מעין פרורים יחסית גדולים (לא כמו פרורי לחם, גדולים יותר ורטובים). לפזר את הפרורים מעל העוגה.
5. לחמם תנור ל-180 מעלות.
להכניס את העוגה לתנור חם ולאפות כ-35 דקות או עד שהיא מקבלת צבע זהוב והקיסם הנעוץ בתוך העוגה יוצא יבש (אם על הקיסם נשארים פרורים גסים – היא מוכנה, העיקר שהקיסם לא יצא רטוב לגמרי).



6. להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר לגמרי בתוך התבנית. להוציא אותה מהתבנית רק כשהיא כבר לא חמה. העוגה יוצאת עדינה דיה.


 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י graanan בתאריך 21/07/2011 14:31:24.


כניסה לאתר המתכונים